Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 24 » 11:13

Заступник мера повідомив, на яких вулицях міста житомиряни побачать новий асфальт

24 Марта 2021 1836 0.0 0
Заступник мера повідомив, на яких вулицях міста житомиряни побачать новий асфальт

У Житомирі визначили 5 основних вулиць, на яких у 2021 році відремонтують дорожнє покриття. У переліку: вулиця Покровська, Ріхтера, Героїв Пожежних, Жуйко і Хлібна. Також капітальний ремонт чекає Київське шосе.

Про це в коментарі виданню Житомир інфо розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, у 2020 році у Житомирі виконали значні обсяги робіт з поточного та капітальних ремонтів і ця робота продовжиться в 2021.
 

«На цей рік ми плануємо по поточному ремонту продовжити цю тенденцію і відремонтувати частково вулицю Покровську, від вулиці Київської, перехрестя з вулицею Лесі Українки, вулицею Сціборського. Там вже визначені об’єкти. Також вулиця Святослава Ріхтера практично повністю вся. Також планується ремонт вулиці Героїв Пожежних, де планується будівництво в цьому році тролейбусної лінії. Також ремонт вулиці Жуйка, а саме - міст, якщо на це буде достатньо коштів. І вулиця Хлібна, від Київської до вулиці Домбровського. Це п’ять основних вулиць з заміною верхнього шару дорожнього покриття. Також згідно весняного обстеження, яке пройде вже найближчим часом, будуть визначені ділянки на центральних вулицях, які не потрапили в поточний та капітальний ремонти. Їх буде відремонтовано середнім ремонтом, великими картами. Тут більше 30 вулиць. І після весняного обстеження та погодження на профільній комісії, ми внесемо їх до поточного ремонту. Що стосується капітального ремонту, то в планах на цей рік відремонтувати Київське шосе (це в’їзд в місто) у співфінансуванні з обласним бюджетом. І на цьому поки все, що стосується капітальних ремонтів», - розповідає заступник міського голови.


Частину поточних ремонтів планують профінансувати за рахунок міського бюджету, а капітальні - будуть виконувати у співфінансуванні з обласною владою.
 

«У програмі заплановано 60 мільйонів, але не було заплановано капітальних ремонтів. Зараз при плануванні капітального ремонту нам потрібно показати співфінансування по даним об’єктам. Тому ми знімаємо поки з поточного ремонту 20 мільйонів, закидаємо їх на співфінансування по капітальному ремонту, на поточному залишається 40 мільйонів. Оголошені всі процедури, ми їх проходимо, визначаємося з остаточною вартістю поточного ремонту нашим комунальним підприємством та підрядними організаціями і розуміємо, скільки нам не вистачає. І тоді вже, або вжимаємось, або виходимо на бюджет і кажемо: нам потрібно стільки дофінансувати, щоб виконати цей об'єм робіт», - каже Олександр Шевчук.


Окремо заступник мера зупинився і на капітальному ремонті вулиць Київської та Великої Бердичівської, які ремонтували в рамках програми президента Зеленського «Велике будівництво». Підрядник має усунути недоліки і лише після того відремонтовані ділянки місто візьме на баланс.
 

«Що стосується капітального ремонту, який був виконаний в минулому році, думаю, це всіх цікавить. На сьогодні не прийнятий об’єкт ані по Великій Бердичівській, ані по Київській, від майдану Соборного до Небесної сотні. Ці об'єкти були в замороженому стані в зимовий період. Гарантійні листи є в замовника робіт - облдержадміністрації, щодо продовження виконання робіт за настання сприятливих погодних умов. Після того, як підрядник закінчить роботи і буде готовий здавати об'єкт в експлуатацію, ми будемо дивитись на якість виконання, чи відповідає ця дорога нормам ДБН та іншим. Оскільки наше комунальне підприємство «УАШ» є балансоутримувачем всіх доріг в Житомирі, а замовником – облдержадміністрація, а роботи в співфінансуванні 50/50, то для міста це дуже важливе питання, і ми зробимо все, щоб ця дорога була в належному стані», - розповідає заступник міського голови.


Нагадаємо, капітальний ремонт вулиці Київської на ділянці від Соборного майдану до вулиці Небесної сотні проводило ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління». Вартість ремонтних робіт – 21 млн 222 тис. грн.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: