Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Октябрь » 13 » 08:41

Водіям пояснили для чого сучасні автомобілі збирають біометрію власника

13 Октября 2021 750 0.0 0
Водіям пояснили для чого сучасні автомобілі збирають біометрію власника

Останнім часом в списку обладнання сучасних машин в дорогих комплектаціях все частіше стали з’являтися різного роду системи розпізнавання осіб і голосу. Для чого це потрібно? Відповідь на це питання дали автоексперти.

Сучасний автомобіль здатний не тільки розпізнавати людську мову, виконуючи тим самим певні голосові команди, а й може дізнатися власника в обличчя. За ці функції відповідають системи розпізнавання осіб і голосу.

Ще одне нововведення дактилоскопічні сканери. Експерти розповіли, навіщо сучасним машинам біометрія власника. Найбільш очевидна відповідь: так автовиробник захищає автомобіль від проникнення сторонніх.

Наприклад, зовсім скоро машини преміум-бренду Genesis отримають систему Face Connect. Вона буде впізнавати власника по обличчю, автоматично підлаштовуючи під нього крісло, кермо і дзеркала. Причому система здатна запам’ятати відразу кілька власників: це дуже зручно, якщо на автомобілі їздять відразу дві-три людини.

Сканер відбитків пальців теж підвищує безпеку: якщо викрадач все-таки проникне в салон авто, то запустити двигун у нього не вийде.

Акустичний контроль ще одна корисна опція. Вона записує голос власника і порівнює його з іншими.
Причому автовиробники явно не збираються зупинятися на досягнутому: багато зараз розробляють системи, здатні контролювати фізичний стан водія.

Наш висновок: на сьогодні біометрія власника потрібна автомобілю для підвищення рівня безпеки та комфорту.

За матеріалами АвтоПортал


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: