Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 25 » 12:15

У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО

25 Апреля 2021 1677 0.0 0
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО

Зараз на вулиці Домбровського тривають будівельні роботи, але вже за тиждень тут з'явиться піднятий пішохідний перехід. В рамках реалізації проєкту «TUMI: шлях до школи» поблизу ЗОШ №36 облаштовують перехід, який убезпечить школярів, які перетинають вулицю. Про це інформує Житомир.info. До цього проєкту залучали міжнародних експертів та місцевих правоохоронців, а основним донором коштів, який фінансує реалізацію майже на 90%, виступає німецька організація GIZ. 

«У рамках нашого проєкту ми будуємо піднятий пішохідний перехід. Загальна вартість всіх робіт пов’язаних з будівництвом цього об’єкту - 551 тисяча гривень. Це вартість будівництва піднятого пішохідного переходу і з роботами пов’язаними з внесенням відповідних змін в схему організації дорожнього руху по вулиці Домбровського у зв’язку з будівництвом пішохідного переходу. Оскільки при будівництві пішохідного переходу потрібно нанести додаткову розмітку, встановити додаткове освітлення переходу», - розповідає директор Агенції розвитку міста Борис Пахолюк.

За його словами, облаштування таких безпечних пішохідних переходів та острівців безпеки не покликане обмежити права водіїв. Саме тому під час проведення робіт будуть встановлені додаткові дорожні знаки, а згодом і дорожня розмітка для інформування водіїв.

«Всіма проєктними роботами, які виконуються на 4-х об'єктах, в тому числі і біля ЗОШ № 36 та ЗОШ № 8, передбачено нанесення нової дорожньої розмітки, встановлення нових дорожніх знаків згідно з новою схемою організації дорожнього руху. Але в зв'язку з тим, що останній тиждень-півтора йдуть дощі і впродовж наступного тижня теж за прогнозами очікується мокра погода, ми не можемо нанести нову дорожню розмітку, оскільки це не забезпечить належну і якісну подальшу її експлуатацію. Тому найближчим часом, як тільки дозволить погода, нанесемо дорожню розмітку. Дорожні знаки вже частково встановлені, але додаткові ще будуть встановлені впродовж тижня-двох на всіх об'єктах», - каже Борис Пахолюк.

Поява піднятого пішохідного переходу біля 36-ї школи саме на цій ділянці вулиці є не випадковою, адже в розробці проєкту брали участь і представники навчального закладу та батьківської спільноти.

«Проєкт «TUMI: шлях до школи», він якраз про співпрацю і залучення дітей, батьків, вчителів. Тобто, сам навчальний заклад провів аудит пішохідної інфраструктури, самі визначили пріоритетні проблеми, з якими щодня стикаються діти», - розповідає координаторка проєкту «TUMI: шлях до школи» Аліна Кундіч.

Перед тим, як запропонувати будівництво переходу саме на цій ділянці, учасники проєкту провели дослідження та розрахунки і лише після цього остаточно затвердили місце виконання робіт.

«Учні нашої школи, які проживають на вулиці Небесної сотні, Лесі Українки, добираючись до школи, скорочують свій шлях через провулок Сікорського і перетинають вулицю саме в цьому місці. Місцеві жителі теж переходять дорогу тут. Батьки привозять дітей до школи на власному транспорті і теж переходять вулицю саме тут, в непростому місці. Трафік тут достатньо високий Ми провели підрахунки і в годину пік, коли ще не було карантинних обмежень за пів години ми нарахували близько півтисячі автомобілів», - розповідає координаторка проєкту від шкільного комітету з мобільності Ірина Журавська.

«Насамперед батьки мають дбати разом з вчителями про безпеку дітей. І саме батьки знають найкраще про цю проблему. Це дуже важливо, бо комісія приїде і поїде, а ми живемо цим життям постійно. Тому це для нас надзвичайно важливою», - переконана мама учня ЗОШ №36 Жанна Бойко.

Фото, изображения:
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Изображение 2
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Фото 3
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Изображение 4
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Фото 5
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Фото 6
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Изображение 7
У Житомирі біля школи №36 облаштовують піднятий пішохідний перехід. ВІДЕО Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: