Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Январь » 4 » 19:51

На житомирський митниці водіям за хабарі знижували митні платежі для оформлення транспортних засобів

04 Января 2021 1036 0.0 0
На житомирський митниці водіям за хабарі знижували митні платежі для оформлення транспортних засобів

Двоє митників Житомирщини постануть перед судом через заниження митних платежів на понад 2 мільйони гривень. Про це 4 січня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

“До суду направлено обвинувальний акт стосовно двох головних державних інспекторів митного посту «Житомир-Центральний» Київської митниці Держмитслужби. Слідством встановлено, що посадовці протягом 2017-2018 років задля одержання неправомірної вигоди систематично здійснювали митне оформлення транспортних засобів (переважно вантажних авто) без належної перевірки. Зокрема, інспектори враховували документи з неправдивими даними щодо року виробництва автомобілів, про що їм було відомо”, - йдеться у повідомленні.

Так, за даними ДБР, митники завдали державі збитків на загальну суму близько 2 млн 100 тис. грн, знизивши митні платежі для 12 транспортних засобів.

“Таким чином, один з інспекторів обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України), інший – у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України)”, - повідомиляють в ДБР.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді:

  • арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво – прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – УСБУ в Житомирській області.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: