Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 29 » 11:31

На Житомирщині викрили групу шахраїв-продавців автомобілів

29 Апреля 2021 1957 1.0 0
На Житомирщині викрили групу шахраїв-продавців автомобілів

28 квітня детективи Слідчого управління спільно з оперативниками Управління карного розшуку Нацполіції затримали членів злочинної групи, яка займалася шахрайством з продажем вживаних автомобілів через Інтернет-мережу. Схема полягала у створенні умов та отриманні безготівково передоплати за транспортний засіб, після чого його віртуальний "продавець" переставав відповідати на дзвінки реального покупця. За таке шахрайство ділкам може загрожувати до 8 років ув'язнення.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко. За її словами, до складу злочинної групи входили 5 жителів Новограда-Волинського віком від 22 до 25 років. Вони розміщували оголошення на одному з відомих Інтернет-ресурсів про продаж автомобілів, переважно вітчизняного виробництва, з відповідним описом та фото. Зазначена ціна приваблювала потенційних покупців, а під час телефонних перемовин "продавці" пояснювали дещо занижену вартість несподіваними життєвими обставинами та просили внести на банківський рахунок завдаток. Переказані потерпілими суми становили від 1,5 до 50 тисяч гривень. В подальшому телефон, розміщений в Інтернет-оголошенні, переставав працювати, а оголошення видалялося його авторами.

Поліцейські задокументували низку фактів таких шахрайств, учинених членами групи по всій Україні.

28 квітня, безпосередньо після чергової спроби ошукати потенційного покупця, а саме після зняття готівки з банкомату за вдавану угоду, слідчі спільно з оперативниками за участі спецпризначенців Нацполіції затримали організатора та активного виконавця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Одночасно ще трьом членам угруповання оголосили про підозру.

За місцями проживання та тимчасового перебування встановлених членів групи провели до десятка обшуків та вилучили речові докази протиправної діяльності, зокрема, мобільні телефони, сім-картки, 2 автомобілі, готівку у національній та іноземній валюті.

Наразі досудове розслідування триває за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Процесуальні дії проводяться під керівництвом прокуратури Житомирської області.

Поліцейські перевіряють інформацію про причетність групи до низки інших шахрайств та просять відгукнутися громадян, які потрапляли в подібну ситуацію під час спроб придбати автомобіль, зателефонувавши за номером 102, чи звернувшись безпосередньо до Слідчого управління Нацполіціїв Житомирській області.

Шахраям відповідно до санкції статті може загрожувати відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Фото, изображения:
На Житомирщині викрили групу шахраїв-продавців автомобілів Изображение 2
На Житомирщині викрили групу шахраїв-продавців автомобілів Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: