Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 27 » 19:33

Створена нова система контролю водія, що бачить коли він не уважний і відволікається

27 Сентября 2021 792 0.0 0
Створена нова система контролю водія, що бачить коли він не уважний і відволікається

Системи допомоги водієві пройшли довгий шлях з першого покоління ABS. Тепер ви можете купити автомобіль, який допоможе вам триматися на своїй смузі, тримати дистанцію від транспортного засобу який їде перед вами, і зупинитися, якщо це необхідно. Але що робити автомобілю, якщо ви не звертаєте уваги? Є нова система, щоб допомогти. Про це інформує АвтоПортал

Найбільша в Європі прикладно орієнтована дослідницька організація, Інститут Фраунгофера, розробила нову систему, яка призначена для оцінки уважності водія. Зокрема, ми маємо на увазі останню роботу IOSB Інституту Фраунхофера, системних технологій та експлуатації зображень IOSB, яка, як стверджується є першою у світі системою такого роду, що може використовувати дані зображень і робити висновок з цих даних.

Яка мета інноваційної технології, і яке її сучасне використання?

Мета полягає в забезпеченні більш безпечного водіння транспортних засобів, оснащених системами допомоги водієві SAE Level 3, а також з майбутніми системами допомоги SAE Level 4.
Припустимо, що водій не звертає уваги на дорогу під час використання системи допомоги, яка поєднує в собі функцію автоматичного гальмування, активну допомогу по смузі руху та круїз-контроль.
У цьому випадку ризик аварії може бути збільшений через час, необхідний водієві, щоб втрутитися і відреагувати, коли транспортний засіб не може впоратися з ситуацією далі. Наприклад, якщо транспортний засіб з такою системою використовується на шосе, а водій засинає або виявляється неуважним або іншим чином не в змозі оперативно взяти під контроль транспортний засіб, системи допомоги на борту повинні бути в змозі виявити цю ситуацію і відповідним чином налаштуватися і виправити ситуацію. Це буде допомога водію транспортного засобу,  ніби він отримує невеликий поштовх від технологій.

Мета полягає в тому, щоб отримати нуль смертей в автомобільних аваріях по всьому світу якомога швидше. Досягнення цієї мети неможливо, якщо поточна технологія допомоги водієві не буде вдосконалена якомога швидше.

Нова система, може відстежувати рухи очей і рук, щоб відрізнити, чи звертає водій увагу на водіння, дорогу попереду. Система зможе оцінити, чи спить водій, чи відчуває себе хворим або просто не звертає уваги, а також вживати подальших дій, щоб зупинити потрапляння транспортного засобу в аварію. З самого початку автовиробники можуть помістити камери в будь-якому місці всередині автомобіля, система складається з традиційних відеокамер, інфрачервоних камер і 3D-камер.

Фото показує водія, який використовує технологію автопілота Tesla для розширеної допомоги водієві на довгому маршруті, і ці зображення використовуються лише для ілюстрації. Немає ніякого зв’язку між системою і Tesla Motors.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: