Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Май » 5 » 16:26

Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО

05 Мая 2021 2538 0.0 0
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО

Незабаром у Житомирі з’являться інспектори з паркування, а до кінця цього року планують облаштувати платні парковки біля Житнього та Сінного ринків. 5 травня під час засідання виконавчого комітету 22 паркозони, які затвердили ще у 2018 році, передали на баланс КП «Житомиртранпорт». Більш ніж половина з цих парковок стануть платними. Про інформує Житомир.info

«З 22 парковок, які були визначені у свій час, залишаємо 14 на платне паркування. Це навколо Сінного та Житнього ринків - основні дві локації, де планується на першому етапі провести організацію платного паркування, де найбільш є проблематика. Далі будемо дивитися, чи продовжувати збільшувати локації або залишимо ту кількість, яка буде на першому етапі. Фактично, протягом одного-двох місяців будуть проведені організаційні заходи, потрібно скорегувати чинні паспорти цих парковок, тому що змінилася норма та правила ДБН, державні стандарти утримання парковок і після того вже можна буде розпочинати роботу з організації паркозон», - розповідає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Слідкуватимуть за порушеннями на платних майданчиках та штрафуватимуть водіїв інспектори з паркування, які розпочнуть свою роботу за кілька тижнів.

Місто розглядає можливість залучення інвесторів, які за власний кошт облаштують парковки. Однак спершу це питання обговорюватимуть з депутатами.

«Комунальне підприємство не завжди приклад, коли вони працюють ефективно, тому проведення прозорого конкурсу на інвестиції й управління цими парковочними зонами - це, я думаю, найкращий варіант. В цей проєкт потрібно робити інвестиції. Думаю, що найкращий варіант - проведення конкурсу і визначення операторів, які можуть це робити швидко та якісно. Якщо будуть житомирські компанії, то ми із задоволенням будемо розглядати й такі варіанти, але головне, щоб місто отримало з цього дохід і друге - навести лад по паркувальним зонам. Це механізм, щоб регулювати потік транспорту в центр міста. Якщо робити, наприклад, задешево навколо «Житнього ринку», то це буде перетворюватись на те, що й зараз. Якщо ціна трошки буде вищою у цій зоні, то люди приїхали на пів години або годину, пішли на ринок, скупилися і від'їхали. Задача, щоб машина не стояла там цілий день, не створювала затори на центральних вулицях. Це один з варіантів, він проглядається, як пріоритетний, але, можливо, у депутатів міської ради буде свій погляд на організацію паркозон. Можливо, вони захочуть виділяти кошти з бюджету на облаштування, тому це все одно потрібно з ними порадилися», - прокоментував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у лютому цього року показували, як паркуються в центрі Житомира та розповідали, коли в місті з'являться платні парковки, а у квітні про порушення правил паркування у дворах та альтернативу для автмообілістів.

Фото, изображения:
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Изображение 2
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Фото 3
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Изображение 4
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Фото 5
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Фото 6
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Изображение 7
Перші платні парковки у Житомирі облаштують біля Житнього та Сінного ринків. ВІДЕО Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: