Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 10 » 09:38

Юрист нагадав автомобілістам про штраф за зупинку на місці для інваліда

10 Марта 2021 916 0.0 0
Юрист нагадав автомобілістам про штраф за зупинку на місці для інваліда

У водія часто виникає вимушена необхідність зупинитись «на декілька хвилин» на місці з позначенням “Водій з інвалідністю”. Дуже часто вільні лише ці місця, інші всі зайняті.

Про це нагадує Дорожній Адвокат.

Однак, водій і не здогадується, що більшу частину зміни патрульні поліцейські чи інспектори з паркування проводять саме в патрулюванні центральної частини міста в пошуку порушень вимог зупинки чи стоянки.

Тому у водія, який здійснює зупинку на місці для інваліда, після повернення до свого автомобіля через цих «пару хвилин» є великі шанси зустріти поліцейського чи інспектора з паркування.

Відповідно до ч.5 ст.122 КУпАП «Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” – тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як бачимо, відповідальність за порушення правил зупинки на місцях для інвалідів є однією з найбільших. А саме, зупинка чи стоянка на місцях для водіїв з інвалідністю тягне за собою накладення штрафу від 1 020 до 1 700 гривень.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: