Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Январь » 13 » 22:31

Історія створення першого автомобіля Мазда

13 Января 2022 970 0.0 0
Історія створення першого автомобіля Мазда

Mazda – один із найвідоміших виробників автомобілів у світі. Сьогодні саме такі моделі, як Mazda3, Mazda6 або позашляховик Mazda CX-5, приносять своїм власникам задоволення та задоволення від водіння. Родстер Mazda MX-5 вже давно став легендою. Однак витоки компанії лежали в зовсім іншій області - і це не дозволило б передбачити історію успіху, що триває досі.

Перший автомобіль та велике ім'я

В 1927 компанія остаточно виключає слово "Cork" зі своєї назви. У 1930 році починається розробка вантажного трицикла з електродвигуном. Вперше назва Mazda з'являється в 1931: Починається серійне виробництво першого автомобіля під назвою Mazda-GO. Покровителем імені є Ахура Мазда, давньоперський бог світла. Він вважається богом мудрості, інтелекту та гармонії. Він також є символом походження східної та західної культур. І останнє, але не менш важливе: ім'я патріарха компанії Мацуди також грає роль у неймінгу, оскільки японською воно вимовляється аналогічно Mazda.

Зі сміливістю прокладаючи новий шлях: роторно-поршневий двигун

Історія Mazda нерозривно пов'язана із розробкою інноваційних технологій приводу. Японський автовиробник ніколи не ухилявся від пошуку нетрадиційних рішень – таких, як роторно-поршневий двигун. Усього через два роки після того, як німецький виробник NSU представив двигун, заснований на системі NSU/Wankel, Mazda придбала ліцензію на подальшу розробку і виробництво так званого двигуна Ванкеля в 1961 році. Уже в 1963 році Mazda створює Центр розробки роторних двигунів і того ж року на Токійському автосалоні демонструє перший у світі дводисковий роторний двигун.

Найкреативніша автомобільна компанія у світі

Цим самовпевненим слоганом Mazda рекламує вихід на ринок суперспортивного автомобіля, подібного до якого світ ще не бачив. Тому що 30 травня 1967 року Mazda Cosmo Sport 110 S увійшла в історію як перший у світі серійний автомобіль із дводисковим роторним двигуном. Це стало прелюдією до унікальної історії успіху, і до сьогодні було продано майже два мільйони автомобілів Sport Mazda з роторно-поршневими двигунами. Наприкінці 1960-х років Mazda також продемонструвала свій творчий потенціал, запропонувавши неперевершену паралельну пропозицію звичайних поршневих двигунів, інноваційних роторних двигунів та високоефективних дизельних двигунів.

Найпопулярніший у світі спортивний автомобіль з роторно-поршневим двигуном

Ще до того, як цей клиноподібний спортивний автомобіль зі фарами, що складаються, почав продажі в Німеччині в травні 1979 року, він встановлює віху: у листопаді 1978 року RX-7 сходить з конвеєра як мільйонна Mazda з роторно-поршневим двигуном. Mazda RX-7, яка продавалася у трьох поколіннях до 2002 року, встановила нові рекорди. У кар'єрі RX-7 є і спортивні тріумфи, такі як вісім послідовних американських чемпіонатів IMSA або перемога у гонці "24 години Спа-Франкоршам". А на дорозі Mazda RX-7 вважається найдосконалішим суперкаром із роторним двигуном.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: