Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Октябрь » 20 » 09:53

Інвестори дали понад 500 млн доларів на розробку летючих автомобілів Xpeng

20 Октября 2021 888 0.0 0
Інвестори дали понад 500 млн доларів на розробку летючих автомобілів Xpeng

Xpeng дочірня компанія HT Aero залучила понад 500 млн доларів від декількох інвесторів, серед яких потрібно відзначити дві американські компанії IDG Capital і GGV Capital. Компанія HT Aero розробляє електричний транспорт з вертикальними зльотом та посадкою, і обіцяє створити справжній летючий автомобіль до 2024 року. Залучення додаткових 500 млн від сторонніх інвесторів це вагомий аргумент на користь важливості таких розробок.

Влітку цього року HT Aero представила і відчула свій перший пасажирський двомісний летючий автомобіль Voyager X2. До цього компанія випускала тільки безпілотні демонстратори. Стверджується, що Voyager X2 став п’ятим поколінням розроблених HT Aero апаратів з вертикальними зльотом і посадкою. Подібні апарати для пасажирських перевезень компанія сподівається сертифікувати до 2024 року, з якого хотіла б приступити до комерційного випуску подібних транспортних засобів.

Більш того, HT Aero планує почати у 2024 році випуск інтегрованих електромобілів з можливістю перельотів по повітрю. Про це компанія знову нагадала місяць тому. Електромобілі компанії зможуть пересуватися як звичайні машини по дорогах загального користування і при необхідності здійснювати перельоти. До цього часу, правда, не було навіть показано концепцій таких автомобілів.

Крім двох американських фондів в HT Aero інвестували п’ять великих китайських інвесторів і сама компанія Xpeng. Діяльність аеромобільного підрозділу фінансує як Xpeng, так і особисто її засновник Хе Сяопен.

Фото, изображения:
Інвестори дали понад 500 млн доларів на розробку летючих автомобілів Xpeng Изображение 2
Інвестори дали понад 500 млн доларів на розробку летючих автомобілів Xpeng Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: