Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Январь » 27 » 00:47

Автотранспортна галузь Житомирської області підвела підсумки роботи

27 Января 2009 2254 0.0 0
Автотранспортна галузь Житомирської області підвела підсумки роботи
Підсумки роботи автотранспортної галузі Житомирської області за 2008 рік та визначення пріоритетів на рік нинішній були головною темою зустрічі перевізників з представниками влади в Житомирі.

Втім цими питаннями на нараді - семінарі не обмежились, перевізникам пояснювали зміни до Постанови Кабінету Міністрів України "Про проведення конкурсу з перевезень пасажирів”, представники Державтоінспекції, які також були присутні на нараді в котрий раз нагадували про посилення безпеки дорожнього руху, та розмір штрафів за порушення правил.

Пасажироперевезенням в Житомирський області займається 849 автопідприємств та приватних перевізників. Щоденно на рейс виходить понад 21 тисяча автобусів, які перевозять в середньому 220 тисяч жителів області.

Головне завдання перевізників забезпечення безпеки при перевезенні пасажирів, технічний та санітарний стан транспортного засобу, підготовка водіїв автобусів та перевезення пільгових категорій громадян. Щодо останнього то ту є певні проблеми, - наголошує заступник голови ОДА Володимир Дебой.

Почастішали колективні скарги від пасажирів - пільговиків, які не задоволені станом перевезень, у автовласників своя правда: державних субвенцій за пільгове перевезення вони якщо і отримають, то не в повному обсязі.

Не краща ситуація буде і в 2009 році, державних субвенцій на цю статтю витрат область отримала на 6 мільйонів менше ніж в минулому році. Відтак чиновники пропонують перевізникам займатися благодійністю.

Проте для перевізників була і приємна новина, з початку року вартість одного пасажиро - кілометра зросте до 18 копійок, проти 16 минулорічних. Чиновники пообіцяли також більш жорсткіше боротися з нелегальними перевізниками. Щодо зміни схеми руху приміських та міжміських маршрутних автобусів, яке було прийняте міською радою на разі вивчається обласною адміністрацією. Посадовці пообіцяли врахувати інтереси пасажирів приміського сполучення та перевізників, які працюють на цих маршрутах.

Леся Іваницька, ТРК Житомир

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: