Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 1 » 16:36

Житомирські патрульні нагадали, для яких автомобілів обов’язкове проходження техогляду

01 Марта 2021 1324 0.0 0
Житомирські патрульні нагадали, для яких автомобілів обов’язкове проходження техогляду

Для яких транспортних засобів обов’язкове проходження щорічного технічного огляду, 1 березня в коментарі Житомир.info нагадали в управлінні патрульної поліції Житомирської області.

Як відомо, ще 2011 року Верховна рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів. Однак звільнення від технічного контролю не стосувалося транспортних засобів, які використовуються для перевезення людей і вантажів.

"Зараз техогляд є обов’язковим для вантажних автомобілів, пасажирського транспорту, а також техогляд має бути на легкові і вантажні транспортні засоби, які оформлені не на фізичну особу, а на юридичну. Тобто, скажімо, якщо фірма має автомобіль, то він має проходити техконтроль. Що стосується особистого легкового транспорту – обов’язкового техогляду поки немає", – розповів пресофіцер патрульної поліції Ігор Іванюк.

Він зауважив, що техконтроль мають проходити зокрема й автомобілі служб таксі, які мають відповідну ліцензію.

"Якщо це автомобіль таксі і є ліцензія на перевезення людей, то техогляд має бути. Якщо ж особа просто працює через спецпрограму й авто зареєстроване на фізичну особу, то техогляд не є обов’язковим. Однак варто зазначити, що технічний контроль таки змушує водія тримати авто в належному стані", – підсумував Ігор Іванюк.

Зазначимо, що наприкінці 2020 року міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю Liga.net заявляв, що Міністерство інфраструктури буде просувати в Уряді законопроєкт про обов'язковий техогляд приватних автомобілів із 2022 року.

 


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: