Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Февраль » 2 » 10:46

На кількох вулицях Житомира зафіксували перевищення допустимого рівня шуму

02 Февраля 2021 1195 0.0 0
На кількох вулицях Житомира зафіксували перевищення допустимого рівня шуму

У 2020 році за результатами 309 досліджень в 30 місцях на території області зафіксували перевищення допустимого рівня шуму. 22 з них – у Житомирі. 

Допустимий рівень шуму перевищений на перехрестях Житомира та у місцях з інтенсивним рухом транспорту, йдеться у сюжеті "Суспільного".

"Обласний лабораторний центр провів 309 замірів еквівалентного та максимального рівнів шуму. Перевищення спостерігалося в 30 точках – на перехресті вулиць, в місцях інтенсивного руху транспорту. У Житомирі це вулиця Київська, Бердичівська, Черняховського (Чуднівська - ред.). Також зафіксували перевищення в Черняхівському та Житомирському районах. Аби знизити рівень шуму, потрібно ставити шумозахисні екрани, знизити інтенсивність руху та встановити часові обмеження для руху великогабаритного транспорту", – говорить представник Житомирського обласного лабораторного центру Володимир Аврамчук.

Допустимий рівень шуму для організму людини складає від 40 до 55 децибел. Лікарі та психологи кажуть, що постійний шум може призвести до різного роду захворювань.

"В першу чергу, з'являються головні болі, підвищення артеріального тиску, тахікардія. Якщо постійно жити в умовах шуму до 90 децибел, то можуть виникнути захворювання нервової, ендокринної і травної систем. В школі на перервах рівень шуму теж сягає до 90 децибел. А за 120 децибел – це вже рівень шуму реактивного літака. В такому випадку, звичайно, може виникати і фізичний біль", – розповідає лікар сімейної медицини Любов Гукайло.

Окрім того, рівень шуму вище норми може стати причиною панічних атак. Психолог Наталія Харитонова зазначає, що від шуму потрібно хоча б періодично захищатися.

"Людина стає плаксивою, роздратованою. Це впливає на її поведінку. Але у будь-якому разі потрібно захищатися. Навіть якщо ми не можемо це робити повною мірою. Наприклад, певний час протягом тижня ми повинні перебувати в тиші. Вона потрібна нашому мозку, так ми будемо здоровіші", – говорить Наталія Харитонова.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: