Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Август » 7 » 09:12

ЗМІ про плани Маска випустити Tesla без керма

07 Августа 2021 720 0.0 0
ЗМІ про плани Маска випустити Tesla без керма

Електричний кросовер Tesla Model Y, який минулого року надійшов у продаж, міг вийти без традиційного керма. Як повідомляє Business Insider, який наводить витяги з нової книги репортера Тіма Хіггінса, таке рішення було спочатку в планах голови американської компанії Ілона Маска.

Таке рішення викликало розбіжності з групою інженерів на чолі з Дагом Филдом. Фахівець не оцінив планів свого начальства і, більш того, висловив стурбованість тим, що Маск втручається в найменші нюанси при проєктуванні машин.

В результаті електрокар фактично був спроєктований «за спиною» Ілона Маска з традиційним кермом. Ці розбіжності стали причиною звільнення Дага Філда з Tesla у 2018 році.

«Імовірність того, що кермо приберуть з автомобілів, складає 100%. Споживачі самі зажадають цього рішення заявляв Маск у 2019 році»

В цьому році Tesla оновила електрокари Model S і Model X. Після рестайлінгу автомобілі обладнали кермом незвичайної форми, який більше нагадує штурвал літака. Включити повороти можна за допомогою натискання на спеціальні кнопки.

Офіційна прем’єра Model Y відбулася в березні 2019 року в дизайн-студії американського бренду в Лос-Анджелесі. Кросовер запозичив вже наявне шасі від Tesla Model 3. Model Y отримала два електромотори та пропонується з комплектами акумуляторів різної місткості. Розгін до «сотні» в автомобіля займає 3,5 сек. Запас ходу складає 480 км, а максимальна швидкість 240 км на годину.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: