Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Май » 18 » 14:07

В Україні підвищиться вартість пального. Уряд більше не контролюватиме ціни

18 Мая 2022 1228 5.0 0
В Україні підвищиться вартість пального. Уряд більше не контролюватиме ціни

Уряд України більше не буде стримувати та регулювати вартість пального на АЗС нашої держави. Оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на бензин і дизель.

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну", - заявила вона.

Свириденко додала, що в уряді очікують, що граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин — не вищими за 52 грн.

За її словами, якщо оператори ринку будуть зловживати становищем, проти них запроваджуватимуться санкції.

Антимонопольний комітет розпочав дослідження критичної ситуації на ринку пального – перевірить, чи є об’єктивні причини для обмеження продажів на АЗС, чи на ринку мала місце змова.

Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Проблема постачання пального в Україну з боку ЄС пов’язана з заторами у портах Східної Європи, для розв’язання цього МЗС працює над відкриттям з них зеленого коридору.

Ціни на пальне в Україні, станом на ранок 18 травня

Найближчим часом Україна зможе завдяки польському транзиту залучити пальне зі США, Нідерландів та інших країн – наразі через Польщу імпортується втричі менше можливостей.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: