Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 8 » 15:05

Доведеться заплатити в 10 разів більше: українським водіям підготували нові штрафи

08 Апреля 2021 1245 0.0 0
Доведеться заплатити в 10 разів більше: українським водіям підготували нові штрафи

Кожен водій несе персональну відповідальність не тільки за те, що сам не користується ременем безпеки, а й за те, що перевозить непристебнутих пасажирів.

Правила дорожнього руху зобов’язують пасажира під час пересування на транспортному засобі, користуватися ременями безпеки, де їх установка передбачена конструкцією (п.п.5.1.б). Одночасно, Правила зобов’язують і водія особисто використовувати ремені безпеки, а також не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями (п.п.2.3.в), передає Дорожній Адвокат.

Таким чином, водій зобов’язаний сам користуватися пасками безпеки, а також слідкувати, чи пристебнути пасажири, яких він перевозить.

Якщо ж пасажир транспортного засобу відмовляється пристібатися ременем безпеки, водій не має права починати рух.

За порушення Правил користування ременями безпеки передбачено штраф у розмірі 510 грн. (ч.5 ст.121 КУпАП). Штраф може отримати як водій, який перевозив непристебнутого пасажира, так і сам пасажир, який їхав у автомобілі без використання пасків безпеки.

Якщо ж факти перевезення пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки, буде виявлено поліцією при оформленні дорожньо-транспортної пригоди з відповідними наслідками, то водій може отримати судимість на підставі 286 Кримінального кодексу.

Тому, з метою недопущення таких наслідків, перед початком руху водій повинен переконатись чи всі пасажири автомобіля пристебнуті. І лише після цього здійснювати рух.

Нагадаємо, раніше штраф за ігнорування паска безпеки становив усього 51 гривню.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: