Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Май » 20 » 15:09

Депутата Житомирської облради, якого піймали п’яним за кермом, оштрафували на 10 тис. грн і на рік позбавили прав

20 Мая 2021 1287 0.0 0
Депутата Житомирської облради, якого піймали п’яним за кермом, оштрафували на 10 тис. грн і на рік позбавили прав

Депутата Житомирської обласної ради з фракції ВО «Батьківщина» Петра Піонтківського суд визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Про це інформує Житомир.info

Житомирський районний суд 14 травня своє постановою оштрафував Піонтківського на 10 тис. 200 грн та на рік позбавив водійських прав.

«18 лютого 2021 року о 20 год. 50 хв. по вул. Перемоги, 97, в м. Житомирі ОСОБА_1 керував автомобілем марки "Mitsubishi Pajero Sport", реєстраційний номер "НОМЕР_1", з явними ознаками алкогольного сп`яніння та відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху», - йдеться у постанові.

В декларації Петра Піонтківського, який працює начальником КП «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради, вказаний автомобіль Mitsubishi Pajero Sport 2007 р.в., який належить дружині.

Інформація про депутата з сайту облради

У судове засідання 14 травня Піонтківський не з’явився і в черговий раз подав клопотання про відкладення розгляду справи, однак належних доказів поважності причини неявки до суду не вказав.

«Зважаючи на те, що 18.05.2021 спливає строк притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності, суддя розцінює зазначенні клопотання останнього як зловживання правом з метою затягуванням строків розгляду справи та уникнення відповідальності, а тому вважає за можливе розглянути справу за відсутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності», - вирішив суд.

В матеріалах суду зазначається, що водій відмовився від проходження у встановленому порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння: заявив, що має право сам вирішувати вживати йому алкоголь чи ні і не бажає витрачати час на проходження огляду

«Відмова зафіксована на відеозапис нагрудної камери поліцейського. Із зазначеного відеозапису вбачається, що ОСОБА_1 в присутності двох свідків спочатку погодився проходити огляд на місці, однак в подальшому почав ухилятися, тобто відмовився як від такого огляду, так і проходження його в медичному закладі. Вказане підтвердили в своїх письмових поясненнях присутні під час відмови від огляду свідки ОСОБА_2 та ОСОБА_3. Крім того, свідок ОСОБА_3 в своїх письмових поясненнях зазначив, що у ОСОБА_1 були явні ознаки алкогольного сп`яніння, а саме запах алкоголю з порожнини рота різка зміна кольору шкіряного покриву та поведінка, що не відповідала обстановці. Крім того, на вказаному відеозаписі зафіксовано, як ОСОБА_1 не тільки не заперечував факт керування ним транспортним засобом, а й в подальшому в ході розмови з поліцейськими вказав, що це його право вживати алкоголь, чи ні, та він не бажає витрачати свій час на проходження огляду, що безумовно підтверджує факт керування ним транспортним засобом. Вказані докази отримані з дотриманням встановленого законом порядку та передбаченими способами. У судді відсутні будь-які сумніви у їх достовірності та істинності», - зазначається у постанові.

Суд постановив визнати Петра Піонтківського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та піддати адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

На постанову суду протягом 10 днів з дня її винесення може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду.

Нагадаємо, на місцевих виборах 2020 року Петро Піонтківський балотувався до Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина»: у партійному списку, який очолювала нардеп Анжеліка Лабунська, він був шостим.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: