Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Март » 10 » 17:28

В Житомирской области планируют обеспечить осветление транзитных путей

10 Марта 2009 2238 0.0 0
В Житомирской области планируют обеспечить осветление транзитных путей
В області планують забезпечити освітлення транзитних трас

«Вперше цього року на дорожнє господарство планується витратити 43,7 млн.грн., які надійдуть до місцевих бюджетів як податок з власників транспортних засобів», - про це повідомив в перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Загривий під час прес-конференції для місцевих ЗМІ.

Ці кошти буде направлено на комунальні дороги, переважно – на освітлення доріг, особливо тих, якими рухається транзитний транспорт. 25,8 млн.грн отримають міські, сільські та селищні бюджети. 10,9 млн.грн. з цих коштів буде спрямовано на ремонт доріг обласного центру.

Крім того, для капітального ремонту в межах області за європейськими стандартами 83,9 кілометрів автомобільної дороги Київ-Ковель-Ягодин та 172,6 кілометри автомобільної дороги Київ-Чоп необхідно 2 млрд. грн. Це передбачено обласною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Довідково: У Житомирській області нараховується 15223,3 км доріг, у тому числі: комунальних доріг 10887,55км; шляхопроводи - 44.
Роботи по ремонту та утриманню об'єктів вулично-дорожньої мережі області виконують 5 спеціалізованих підприємств області:
  • - Житомирське КП "Управління автомобільних шляхів";
  • - підприємство по експлуатації штучних споруд, м. Житомир;
  • - Бердичівська шляхово-експлуатаційна дільниця;
  • - Коростенська шляхово-експлуатаційна дільниця;
  • - ВАТ "Новоград-Волинська шляхово-експлуатаційна дільниця".

На підприємствах житлово-комунального господарства смт.Брусилів та Народичі існують ремонтно-будівельні бригади. В інших населених пунктах вулично-дорожня мережа знаходиться у власності місцевих громад, які укладають угоди на її утримання і ремонт з дочірнім підприємством "Житомирський автодор".

Шляхові організації мають відповідні виробничі бази. Асфальтобетонні заводи в м. Житомир, Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський повністю забезпечують потреби в асфальтобетоні.

На балансі підприємств знаходяться 175 одиниць ремонтно-будівельної та прибиральної техніки, яка має високий рівень зношеності (80%).

Прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: