Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Март » 4 » 10:38

В Житомире водителей-нарушителей наказывают общественными работами на кладбище

04 Марта 2009 3411 0.0 0
В Житомире водителей-нарушителей наказывают общественными работами на кладбище
У Житомирі водіїв, котрі порушили правила дорожнього руху, карають не тільки штрафами. Все частіше суди приймають рішення залучати горе - водіїв до громадських робіт.

На міському цвинтарі „Дружба” майже жодного відвідувача. Лише троє людей пораються біля могил. Автолюбитель Віталій чагарник вирубує вже кілька днів поспіль. Нещодавно він був затриманий працівниками ДАІ за керування автомобілем у нетверезому стані. Тепер згідно рішення суду хлопцеві доведеться відпрацьовувати 52 години громадських робіт.

Віктор Мокрецький, заступник голови Житомирськогo районного суду:

„Суди при накладанні таких адмінстягнень враховують особу правопорушника, його ставлення до скоєного. А також інші обставини: його сімейний стан, його працевлаштування, відшкодування шкоди”.

У Житомирській області з початку цього року, згідно рішення суду, до громадських робіт залучено близько п’ятисот порушників правил дорожнього руху. Працівники кримінально - виконавчої інспекції вважають, що робота на благо громади часто - густо більш ефективно, ніж штрафи.

Світлана Мудрієвська, заступник начальника Житомирського міськвідділу кримінально - виконавчої інспекції:

„Прибирання на кладовищах буде більш корисним, ніж прибирання просто сміття на вулиці. Тим паче йдуть свята: Великдень, поминальні дні. І порушники отримають духовне збагачення і можливо переглянуть на життя”.

А тим часом, робочий день Віталія завершується. Останні на сьогоднішній день хащі за волею долі він розчистив саме біля могили чоловіка, який загинув у ДТП.

Віталій - порушник правил дорожнього руху:

„Перший раз попався - другий раз не повториться. Як керував автомобілем у п’яному стані - більше не буде”.

Чотири години на цвинтарі минають на багато повільніше ніж за кермом, - зауважив Віталій не озираючись попрямував додому.

Харшан Леонід, ТРК Житомир

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: