Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Февраль » 25 » 11:14

В Житомире продолжается усиленное патрулирование города инспекторами ГАИ

25 Февраля 2009 1683 0.0 0
В Житомире продолжается усиленное патрулирование города инспекторами ГАИ
Майже два тижні в Житомирі триває посилене патрулювання міста. Безпосередньо на вулиці несуть службу близько 150 міліціонерів, - повідомив заступник начальника управління громадської безпеки обласного управління МВС Юрій Дем’яненко.

Це не тільки батальйон патрульної служби та спецпідрозділ «Беркут», але й інші служби органів внутрішніх справ, у тому числі й оперативні. І заступають вони на службу після основного робочого дня за рахунок власного часу. Велике навантаження, відповідальність та мала зарплатня призводить до того, що бажаючих йти на службу до міліції не так вже і багато - коментує помічник Міністра Внутрішніх справ України з контролю за дотриманням прав людини в органах внутрішніх справ Житомирської області Петро Грибан.

«Не дивлячись на те, що безробіття, не дуже хочуть йти, тому що знають, що доводиться працювати в будь-яку погоду за двох, а то й за трьох. При середньому грошовому забезпечення працівника патрульної служби в 1200 гривень треба тільки підтримувати їх.
Сьогодні багато уваги й сил правоохоронних органів забирають акції протесту, викликані соціально-економічною та політичною ситуацією.

В першу чергу сюди залучаються дільничні інспектори міліції. Така проблема є, незважаючи на те, що були вжиті заходи по збільшенню чисельності дільничних інспекторів, громадських помічників дільничних. Ця система діяла б ефективніше, аби місцеві бюджети передбачали кошти на заохочення громадських помічників міліції».
Додаткове патрулювання обласного центру введене задля попередження сплеску, насамперед, вуличної злочинності. Адже економічні ускладнення в країні автоматично тягнуть за собою і збільшення протиправних дій.

Так за січень зросли окремі види злочинів, які стосуються майнових інтересів громадян. На 60 відсотків, порівняно із січнем минулого року, збільшилася кількість крадіжок, на 90 відсотків - крадіжок з квартир і будинків, на третину зросла кількість пограбувань.

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: