Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Ноябрь » 25 » 18:06

Зима на порозі: скільки техніки підготували комунальники для збирання снігу в Житомирі

25 Ноября 2021 523 0.0 0
Зима на порозі: скільки техніки підготували комунальники для збирання снігу в Житомирі

У Житомирі для утримання доріг взимку заготовлено понад 8000 тонн піщано-соляної суміші та підготують понад 40 одиниць техніки. Про це повідомила пресслужба міської ради.

«За планом, у нас має бути 8,1 тисячі тонн піщано-соляної суміші. В середньому за зимовий період на потреби міста витрачається від 7,5 до 8 тисяч тонн суміші», - повідомляють в КП «Управління автомобільних шляхів».
 

На складі вже заготовлено і технічну сіль - 1,5 тисячі тонн. На закупівлю протиожеледних засобів витратили 4,5 млн грн з місцевого бюджету.

«При незначних снігопадах і температурі повітря до -16 градусів, краще застосовувати сіль. Вона є більш дієвою. Якщо ж сильні снігопади навіть при невеликому морозі доцільніше використовувати піщано-соляну суміш. Минулої зими було використано 1 тисячу 200 тонн солі», - розповідає Володимир Мазур, начальник КП «УАШ».


Працівники підприємства днями вже двічі посипали спуски до мостів, оскільки вони першими промерзають і з'являється ожеледиця. За два таких виїзди на шляхопроводи та мости витратили 3 тонни чистої солі.
 

«На території підприємства цілодобово чергує бригада зі старшим майстром. Якщо потрібно розчищати сніг чи посипати вулиці міста, автомобілі навантажуються на території підприємства протиожеледними засобами та виїжджають на маршрути, а вже подальше дозавантаження автомобілів відбувається на піскобазі, що знаходиться на вулиці Селецькій», - пояснює керівник підприємства.


Для тротуарів та пішохідних вулиць як природний протиожеледний реагент використовуватимуть бішофіт. Його заготовили у кількості 20 тонн в гранулах  та 4,7 тисячі літрів рідкого.

Для зимового утримання вулиць вже підготовлено 33 одиниці техніки та ще 11 планують переобладнати.

Зокрема, готова така техніка:
 

  • два автогрейдери;
  • чотири екскаватори;
  • два бульдозери;
  • три підмітальні трактори;
  • три плужно-щіточні автомобілі МДК;
  • чотири піскорозкидачі КДМ, КАМАЗ, КРАЗ;
  • чотири комбіновані спеціальні автомобілі: МАЗ «Глобус», МАЗ КДМ;
  • два міні-навантажувачі;
  • дев’ять самоскидів.


«29 листопада будемо переобладнувати ще 4 підмітальні трактори, 2 піскорозкодичі, 3 комбіновані спец автомобілі та дві одиниці вакуумно-підмітальної машини», - зазначають в КП.

Фото, изображения:
Зима на порозі: скільки техніки підготували комунальники для збирання снігу в Житомирі Изображение 2
Зима на порозі: скільки техніки підготували комунальники для збирання снігу в Житомирі Фото 3
Зима на порозі: скільки техніки підготували комунальники для збирання снігу в Житомирі Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: